Styling på bröllopsdagen

Uncategorized
juni 1, 2021

Det är mycket som ska klaffa på den stora dagen. Därför blir det allt vanligare bland brudpar att ta hjälp av en bröllopskoordinator som håller i flera eller alla trådar, eller att man använder sig av ett företag erbjuder flera tjänster under samma tak.

En sådan service finns hos Madeleine som är Makeup-artist och hårstylist. Vi har frågat Madeleine om styling vid bröllop.

Hur kan man hitta sig egen stil?

Tänk framför allt på känslan du vill ha fram. Är du en romanisk brud, en trendig brud eller kanske en lite tuffare? Stirra dig inte blind på vad alla andra ska ha, glöm inte bort vem du är. Kolla i tidningar, på TV, internet, modemagasin mm. Det finns trender och tips överallt i vardagen om man letar.

Vad kan man göra med ett kort hår?

Ett kort hår kan förvandlas till en fin uppsättning med löshår, exempelvis lite busigare uppsättningar eller knutar. Trivs man i sitt korta hår tycker jag man ska styla det som det är. Spännen och blommor kan göra det där lilla extra. En kort page förvandlas lätt med en plattång. Böj topparna som du vill, kanske utåt för en tuff frisyr.

Hur lång tid tar det att göra brudfrisyren respektive makeupen?

Tiden varierar mellan olika ställen, se till att kolla det när du bokar. För mig tar det 1,5-2 timmar att göra en brud. Då hinner jag med både frisyr och makeup. Jag jobbar omlott med makeup och hår då bruden ofta sitter med håret i värmespolar. Jag  gör nästan alltid både makeup och håruppsättning på våra brudar då jag  inte vill lämna ifrån mig en kund halvfärdig.

Ska håret vara nytvättat när man kommer till frisören?

JA, jag föredrar att arbeta med nytvättat hår. Jag har olika produkter som ordnar med texturen på håret om det skulle behövas. Man känner sig mycket fräschare i nytvättat hår så det rekommenderar jag att man gör tidigast kvällen innan bröllopet

Hur långt innan bröllopet ska man boka tid hos frisören?

Vet man vem man vill boka är det lika bra att vara ute i god tid. Tiderna går åt fort och det är inte så många lördagar varje månad. Hellre att boka stylist  för tidigt än för sent.

Vad är den vanligaste frågan eller önskemålet tycker du från blivande brudar?

De flesta vill ha en naturlig och fräsch makeup. Hår mässigt är det många som vill ha lite mer än vad de brukar. Ofta löshår och uppsättningar som alla ska minnas efter den stora dagen.

Hjälper du även brudgummar med frisyren, och i så fall, vad har de för önskemål?

Absolut. Ofta stylar vi till dem i håret och formar till frisyren. Det är mest ganska enkla men tuffa frisyrer. Det händer även att vi lägger en lätt makeup på brudgummen. Detta för att han ska se pigg och fräsch ut på bröllopsbilderna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *